De aquasporten komen tot nader order te vervallen! t/m woensdag 18 nov zijn wij gesloten!

In het zwembad van Sportcentrum De Kalkwijck worden groepsgewijs diverse soorten aquasport aangeboden.

Het water biedt gevarieerde mogelijkheden om verantwoord aan uw conditie te werken. Bovendien is in het water de kans op sportblessures veel kleiner.

Er wordt gericht getraind onder leiding van een instructeur.

Aquarobics

DSC_1865Bij aquarobics doet u oefeningen op muziek, soms met behulp van drijvende attributen. Door de waterweerstand gebruikt u veel energie waardoor uw conditie en figuur verbeteren. Wie niet kan zwemmen kan toch meedoen, want u staat tot borsthoogte in het water.

Maandag:
09.15 – 09.45 uur
14.00 – 14.30 uur
19.00 – 19.30 uur
19.30 – 20.00 uur

Donderdag:
14.30 – 15.00 uur
19.00 – 19.30 uur

Aquajogging

_E9A3957Gezellig joggen in uw eigen tempo en met een minimale kans op blessures. U krijgt een brede drijfband (wetbelt) om uw middel, zodat u rechtop in het water beweegt. De oefeningen variëren van rustig wandelen tot pittig hardlopen. Door de waterweerstand gebruikt u veel energie waardoor uw conditie en figuur verbeteren. Ook geschikt voor wie niet kan zwemmen.

Maandag:
13.15 – 13.45 uur
20.15 – 20.45 uur

Dinsdag:
09.15 – 09.45 uur

Donderdag:
20.40 – 21.10 uur

Trimzwemmen

DSC_1845U wilt graag iets aan uw conditie doen, maar u ziet er tegenop om u in het zweet te werken met hardlopen, fitness of conditietraining? Dan is trimzwemmen iets voor u! U leert beter, sneller en met nieuwe zwemslagen zwemmen. Praktisch alle spieren komen aan bod, zonder dat uw spieren en gewrichten worden overbelast. Uw conditie gaat met sprongen vooruit.

Donderdag:
20.10 – 20.40 uur

Aquafietsen

CSC_2113Bij aquafietsen komen al uw spieren intensief aan bod. Door de variatie aan mogelijkheden worden naast de benen ook de buik en billen getraind. De belasting kan naar eigen wens tijdens de oefening worden geïntensiveerd, terwijl door duurtraining ook hart- en longfunctie aan hun trekken komen.

Aquafietsen is zowel geschikt voor wie op een gezellige en gevarieerde manier als recreant wil bewegen, als voor duursporters die hun conditie willen opbouwen. Topsporters gebruiken aquafietsen als een intensieve trainingsmethode. Ook voor wie na een blessure weer op krachten wil komen is aquafietsen uitermate geschikt. Wilt u meedoen met aquafietsen dan dient u wel waterschoenen / schone sportschoenen mee te nemen i.v.m. de pedalen.

Vrijdag:
09.00 – 09.30 uur

Aquafit voor zwangeren

Een sport beoefenen tijdens je gehele zwangerschap? Juist in een periode waarin er veel van je lichaam gevraagd wordt is het van belang om in een goede conditie te blijven. Aquafit voor zwangeren is een activiteit afgestemd op de belastbaarheid van je zwangerschap, armen en benen worden getraind, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en in het water merk je minder van je toenemende gewicht. Aquafit biedt een gevarieerd programma waarin inspanning en ontspanning  elkaar afwisselen, waarbij we gebruik maken diverse materialen zoals : Ballen , flexibeams, dumbells muziek e.d. 

Maandag:

Aquafit voor zwangeren:               20.30 – 21.10 uur

Aquavaria

DSC_1994(voor 55–plussers)

Aquavaria is een afwisselend programma speciaal voor 55-plussers. Onder leiding van de instructeur werkt u aan uw conditie en versoepelt u uw spieren. Op het programma staan afwisselend watergymnastiek, aquarobic en aquajogging onder begeleiding van muziek.

Dinsdag:
13.30 – 14.00 uur

Voorwaarden

Aquajoggen, Aquafietsen, Aquavaria, Aquarobic / Trimzwemmen / Aquafit voor zwangeren/
Baby & Peuter zwemmen
4 lessen; 5 weken geldig
8 lessen; 10 weken geldig
12 lessen; 15 weken geldig
Inhalen bij afwezigheid of 1e ziekteweekBinnen geldigheidsduur kaart.(aquaspinning alleen op eigen lestijd en op andere lestijden als er aquafietsen beschikbaar zijn)
Verlenging kaart bij langdurige ziekteVanaf 2 weken ziekte: wordt einddatum kaart na 1e ziekteweek, alleen na afmelding bij de receptie, verlengd met het aantal ziekteweken met aftrek van 1e ziekteweek
Op alle tijdstippen in de week waarop deze activiteit wordt gegeven, kan een les worden gevolgd.