• Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur gelden er weer strengere regels om het coronavirus terug te dringen, helaas ook in de sport. De regels gelden in ieder geval voor de komende vier weken. We hebben voor jou de belangrijkste wijzigingen en regels op een rijtje gezet.
  1. Sporten voor volwassenen is in teamverband alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
  2. Jeugd tot met 17 jaar hoeft tijdens het sporten geen afstand te houden. Na het sporten moet jeugd van 13 tot en met 17 jaar wel weer 1,5m afstand houden.
  3. Voor binnen sporten zoals, recreatief zwemmen, groepslessen of sportlocaties waar iedereen individueel sport, mogen maximaal 30 personen in iedere afzonderlijke ruimte bewegen met 1,5 m afstand tot elkaar.
  4. Wedstrijden mogen niet voor jeugd en volwassenen. Onderlinge wedstrijden van eigen teams mag wel voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar.
  5. Evenementen mogen niet.
  6. Kleedkamers en douches zijn gesloten. De kleedkamers in de zwembaden mogen wel worden gebruikt.
  7. Publiek en ouders mogen nog steeds niet kijken tijdens de activiteiten op tribunes, langs het veld of de baan.
  8. Alle horeca en kantines op sportaccommodaties blijven gesloten.
  9. We volgen de Rijksoverheid en adviseren dringend om een mondkapjes te gebruiken in alle publieke binnenruimtes zoals de sportaccommodaties voor iedereen van 13 jaar en ouder. Tijdens het sporten zelf hoef je geen mondkapje te dragen.
  10. Voor topsporters met een status en voetballers uit de eerste en eredivisie gelden uitzonderingen.

 

Toegankelijkheid

Deze website valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Midden-Groningen. De content op deze website wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld. We volgen daarbij de normen volgens digitaal toegankelijk. Op dit moment voldoen we nog niet volledig aan de wensen op dat gebied, maar werken daar wel zo snel mogelijk naar toe.

Is bepaalde informatie op deze website niet voor u toegankelijk? Neem dan contact op met de webmaster. Samen zoeken we dan naar een alternatief zodat u de informatie alsnog tot u kan nemen.

Meer informatie over digitoegankelijkheid?

Wilt u meer weten over digitale toegankelijkheid? Lees het op de website www.digitoegankelijk.nl of kijk op de algemene website van de gemeente Midden-Groningen.  Daar vindt u ook meer informatie over ons plan van aanpak om tot goede digitale middelen te komen.Mochten de linkjes in deze tekst niet goed doorkomen, onderstaand de onderliggende linkjes:

De algemene website van de gemeente Midden-Groningen: https://www.midden-groningen.nl/home/publicatie/digitale-toegankelijkheid